Videó csatorna magyar emberekről, kultúráról és hagyományokról.

Csavaros tereprali

2015/07/13. - írta: aperti

  

Aki szereti az autósportot és a Dakart, az jól tudja, ki is Jean-Louis Schlesser, aki a gyári méregdrága összkerékhajtású versenygépekből álló mezőnyt Afrikában többször is állva hagyta összetettben hátsókerék hajtású kocsijával a homoktengerben.

De vajon hogyan jutott eszébe a francia Dakar-pápának, hogy egy kis Veszprém melletti műhelybe hozza a nevét viselő Schlesser SP01 tereprali autó elkészítését? A titok nyitja Horn Albert, alias Berci és két társának Frank Papp-nak  és Darázsi Zsolt-nak a munkához, a feladathoz való hozzáállása. A tökéletességre törekvés szükséges ahhoz, hogy a technikából a maximumot hozhassa ki a pilóta az úttalan utakon a fizikai határok közelében autózva, amikor a siker, de akár az élet-halál is azon múlik,hogy az utolsó csavarig tökéletes-e a gép?  Erről a versenyautóban materializálódó magyar sikerről, a minden igazi nagy eredmény mögött húzódó életfilozófiáról, a munka feltétlen szeretetéről, és a feladat iránti csendes elköteleződésről szól ez a portrénk.

A filmet támogatta a TVEL orosz fűtőanyag gyártó vállalat. 

Ha valakit jobban érdekelne maga az autó, annak ajánljuk ezt a cikket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aperti.blog.hu/api/trackback/id/tr917622612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása