Videó csatorna magyar emberekről, kultúráról és hagyományokról.

A levegő művészei

2015/07/21. - írta: aperti

Portrénkban a Recirquel Újcirkusz Társulatot mutatjuk be.

 

A még csak hároméves társulat már most jelentős eredményeket ért el a cirkusz világában: munkájukat közel 100.000 néző látta, és több mint 150 külföldi, illetve hazai előadást tudhatnak a hátuk mögött.

Az újcirkusz megálmodója Vági Bence rendező-koreográfus, aki a hagyományos cirkuszi elemeket továbbgondolva ötvözte azokat a modern zenei, táncos és színházi elemekkel, technikai megoldásokkal. A társulat zömét ugyan az artisták alkotják, de rajtuk kívül színész és énekes is erősíti a csapatot. A tagok számára fontos, hogy új köntösbe bújtatva, kreatív megoldásokon és történetszövésen keresztül megismertessék a közönséget a magyar cirkuszi hagyományokkal és bebizonyítsák: a cirkusz nem elavult műfaj, fejlődőképes, a mai kor embere számára is élményt nyújtó, élő művészet.

A csapat számára fontos az inspiráció, akár egy fénykép is elindíthat egy gondolatot, amelyből aztán a későbbiekben egy gyönyörűen megkomponált előadás születik. A Recirquel világa mesevilág, a nézőt elvarázsolja a lenyűgöző játék, a mozdulatok összhangja. Mindezt sok-sok próba, gyakorlás és nemegyszer feszített munka előzi meg, de a tagok mindegyike úgy gondolja: megéri a fáradságot, hiszen ez az életük!

A filmben szereplők nevei az interjúk sorrendjében:

  • Veress Zsanett – feszes drót
  • Vági Bence rendező-koreográfus
  • Herczeg Richárd – lengő rúd
  • Wittmann Csilla, Farkas László, Kapitány Olívia – dobó akrobatika

 A filmet támogatta TVEL orosz fűtőanyaggyártó. 

 

Воздушные акробаты

В нашем видеорепортаже мы расскажем о новой цирковой группе воздушных акробатов «Рецирквел».

Группа выступает только третий год, но она достигла уже значительных успехов в мире циркового исскуства: их программу осмотрели уже близько 100 тысяч зрителей, в нашей стране и за рубежем они выступили уже более 150 раз. 

Создателем программы нового цирка был режисер-хореограф Бенце Ваги, он соединил традиционные цирковые элементы с современными музикальными, хореографическими и театральными техническими элементами. Хотя большинство членов цирковой группы составляют воздушные акробаты, кроме них, в группу входят также театральные артисты и певцы. Главным для членов группы является через своими креативными решениями и сюжетами показать зрителям традиции венгерского циркового искусства и доказать: цирк не является устаревшим видом искусства, это живое, дающее наслаждение современному человеку искусство.


Для группы важными является инспирация, даже одна фотография может дать толчок мысли, из которого потом рождается прекрасно скомпомированный спектакль. Мир «Рецирквела» - мир сказки, зрителя завораживает захватывающая игра, гармония движений. Всему этому предшествуют множество репетиций и напряженная работа, но все члены группы считают, что за создание своей программы стоило потрудиться, ведь это их жизнь.

 Фамилии участников видеофильма в порядке их интервьюирования:

  • Жанетта Вереш – натянутая проволка
  • Бенце Ваги – режисер-хореограф
  • Ричард Герцег – качающийся шест
  • Чилла Виттманн, Ласло Фаркаш, Оливия Капитан – воздушные акробаты 

Создание видеофильма материально поддерживала русская фирма по производству топливных материалов «ТВЕЛ».

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aperti.blog.hu/api/trackback/id/tr807643970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása