Videó csatorna magyar emberekről, kultúráról és hagyományokról.

Oktatásban a jövő autói

2015/11/06. - írta: aperti

 

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar hallgatói a környezettudatos gondolkodásmód jegyében olyan pneumatikus, fúrógépek általi és más alternatív meghajtású járműveket fejlesztenek, amelyek nem terhelik a környezetet, nem bocsátanak ki szén-dioxidot és remélhetőleg a közeljövőben jelentős szerepet tölthetnek majd be a hazai közlekedésben. 

A Shell Eco maraton verseny keretében pedig egy olyan mini benzinmotoros „karbonszivart” is fejlesztenek, amely összesen csak 565 km/liter benzint fogyaszt, ezzel pedig egész Magyarországot 1 liter benzinből át lehet szelni.

Éppen ezért rendkívül fontos, hogy ezek a fejlesztések nagyobb nyilvánosságot kapjanak, hiszen ez egy olyan hazai tudás, amelyre akár a külföldi autógyártó cégek is vevők lehetnek. 

A fiatal hallgatók, a jövő mérnökei a siker zálogát a megbízhatóságban, a kreativitásban, a folyamatos fejlesztésben, az innovatív megoldásokban, valamint a szakmai elhivatottságban látják. Az egyetemen a diákok az elméleti tudás mellett gyakorlati tapasztalatot is szereznek, amelynek nagy hasznát veszik majd a „nagybetűs” életben.

Ezek a diákok egy alternatív jármű tervezésével és kivitelezésével nagyon sok tapasztalatra tesznek szert emellett pedig a külföldi versenyeken és konferenciákon is részt tudnak venni, ami szakmai fejlődésük szempontból döntő jelentőségű. A projektekbe szeretnek bekapcsolódni az érdeklődő cégek is, hiszen így megismerhetik az adott oktatási rendszer mellett a résztvevő diákok hozzáállását és motiváltságát is. A tehetséges hallgatók akár már az egyetemi évek alatt, vagy az egyetem elvégzése után szinte azonnal munkát kaphatnak az adott cégtől, ami kivételes lehetőséget jelent számukra.

E fejlesztések pedig egyértelműen demonstrálják azt, hogy a fenntartható fejlődés érdekében a közúti közlekedésben is elérhető a károsanyagkibocsátás-mentesség is. Kisfilmünk a fiatalok kitartó és fáradságos munkájának a „gyümölcseit”, négy alternatív hajtású járművet mutat be.

A filmet támogatta a TVEL orosz fűtőanyaggyártó vállalat.

Köszönjük a Groupama Tanpálya üzemeltetőinek, hogy teret adtak a forgatásnak. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aperti.blog.hu/api/trackback/id/tr558055860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása