Videó csatorna magyar emberekről, kultúráról és hagyományokról.

A Kézműves Magyar Csokoládé

2016/05/11. - írta: aperti

 

Nem is gondolnánk, hogy a kakaó őshazájában milyen fontos szerepe van a pillangóknak, ugyanis részben nekik köszönhetjük, hogy ehetünk csokoládét. Közép- amerikában bizonyos termőterületeken, ahol a kakaó babot termesztik, ezek a színpompás rovarok porozzák be a kakaó cserjék virágait. Áth-Horváth  Zsókától, a hazai kézműves csokoládéműhelyek elismert szakértőjétől tudjuk mindezt, aki elkalauzolt minket a hazai műhelyekbe és beavatott a műhelytitkokba. 

Tőle tudjuk azt is, hogy a kakaóbab éppoly tájjellegzetességeket mutat, mint a szőlő és a belőle készült bor .   

A kiváló alapanyagok mellett a csokoládéhoz társítható ízek kiválasztása szintúgy hasonlítható a borász mesterségéhez. A párhuzam azért sem véletlen, mert a jó borhoz hasonlóan a csokoládénak ugyanúgy van lecsengése, utóíze.  

Zsóka missziója a hazai kézműves csokoládé népszerűsítése mellett a tudatos fogyasztás elősegítéséről is szól. Itthon kevéssé ismert tény, hogy a magyar kézműves csokoládé a legjobb úton halad a szélesebb nemzetközi elismerés felé, amit az is jelez, hogy évente hoznak el a rangos nemzetközi megmérettetésekről értékes díjakat a magyar csokoládémanufaktúrák.    

Köszönjük a Rózsavölgyi a Bonbonier és a Zangio csokoládémanufaktúráknak, hogy teret engedtek műhelyükben a forgatásnak.

A filmet támogatta a TVEL orosz fűtőanyaggyártó vállalat. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aperti.blog.hu/api/trackback/id/tr768704396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása