Mozgóképekkel magyarokról, magyarokért.

Rólunk

2016/08/23. - írta: aperti

busojaras_1_99.jpg

Az „aperti” szó latin eredetű és több jelentéssel is bír: láthatóan, nyíltan, szabadon, őszintén…

Nem véletlenül választottuk ezt a nevet blogunk indulásakor. Az oldal létrehozói ugyanis olyan mozgóképi és kommunikációs területeken dolgozó szakemberek, akik eleinte szabadidős tevékenységként kezdték el forgatni anyagaikat.

Célunk az volt, hogy olyan magyar vonatkozású témákban készítsünk valami újat, valami pozitívat, ami akkor jellemzően még nem nagyon volt fellelhető a magyar internet világában. Hiányoltuk azt a pozitív szemléletmódot és minőséget, ami rávilágít arra, hogy Magyarország egy különleges hely, ahol különleges emberek élnek különleges értékekkel. Nehéz megfejteni mi az oka, hogy ennek sokszor az ellenkezőjét gondoljuk magunkról. Mivel mi nem ezen a véleményen vagyunk, úgy éreztük meg kell osztanunk ezt a szemléletmódot másokkal is.

A kezdeti, apró sikerek és pozitív visszajelzések után hamar beláttuk, hogy a minőség és a rendszeresség komoly elvárás a virtuális világban és támogatók nélkül nehezen tudunk tovább boldogulni. Így 2014 óta – rövidebb megszakításokkal ugyan – video-blogként működünk támogatóink révén.

Nem hírportál vagyunk, hanem egy történeteket vagy jelenséget bemutató „mozgóképeskönyv”. Arra törekszünk, hogy tárgyilagosan hívjuk fel a figyelmet a fent említett jelenségekre. Ezért, aki blogoldalunkra látogat, nem egy adott témában talál többféle bejegyzést, hanem változó témákban és többféle mozgóképes műfajban. Alkotásainkban egy a közös motívum, mindig magyarokhoz vagy hazánkhoz kötődik, és mindig mozgóképpel.

Jelenleg négy mozgóképes kategóriát találhat blogunkon a kedves látogató:

  1. Portrékat olyan emberekről, akiket fontosnak találunk.
  2. Dokumentumfilmeket számunkra érdekes témákban.
  3. Hangulatfilmeket számunkra figyelemre méltó jelenségekről.
  4. Mozgóképeslapokat számunkra emlékezetes helyekről, pillanatokról.

Indulásunk óta egyre több követőnk van, és egyre gyakrabban hivatkoznak munkáinkra nagyobb sajtóorgánumok is. Ha úgy érzi, hogy az itt látottak alapján érdemes folytatnunk a munkánkat, akkor segítsen minket egy megosztással vagy akár egy feliratkozással valamelyik videó vagy közösségi oldalunkon. 

Ha pedig úgy érzi, hogy még ezen felül is támogatna minket vagy az Ön története is figyelmet igényel, akkor erre az e-mail címre írjon nekünk: apertifilms@gmail.com

Üdvözlettel:
Az Aperti Film stábja

Címkék: rolunk

Nem holdbéli táj

2016/08/18. - írta: aperti

Látogatás a Mátrai Erőműben

 

A Mátra gyönyörű vonulatai mindenkit, így bennünket is folyamatosan rabul ejtenek. A környéken való legutóbbi barangolásunk alkalmával egy olyan holdbéli táj tárult a szemünk elé, amelyen első ránézése semmilyen nyoma nem volt az életnek. Közelebbről megnézve azonban hatalmas, de inkább monumentálisnak mondható gépek voltak láthatóak a távolban, amelyek mellett az ott dolgozó emberek szinte eltörpültek. Ekkor döbbentünk rá, hogy nem a Holdra tévedtünk, hiszen a gépek tulajdonképpen azért dolgoznak, hogy kitermeljék az ott található lignitet, ami a közeli mátrai erőműbe kerül, és villamos energiát állítanak elő belőle. Egy pillanatra el is gondolkoztunk a látottakon és a villamos energia nélkülözhetetlen szerepén.

Tovább Szólj hozzá!

Köztünk élő rómaiak

2016/06/23. - írta: aperti

Vivere militare est!

A hely szelleme megigéz. Különösen igaz ez Aquincumra, amely a római kori Pannónia Inferior provincia székhelye volt a II. század elejétől.

Az Aquincumi Múzeum területén rendszeresen találkozhatunk római hagyományőrzőkkel. A feltárt aquincumi polgárváros falai között gyakorlatozva római katonák módjára őrzik az egykori Tizedik Gemina legió emlékét.

A birodalom katonái egyébként nem itt, hanem a mai Flórián téren található erődben állomásoztak. A hagyományőrzők római ruhát öltve élik a határvidéket a barbárok támadásaitól védő erődben kétezer éve élt katonák mindennapjait. Senecával vallják: Vivere militare est. - Az élet harc.

A filmet támogatta a TVEL orosz fűtőanyaggyártó vállalat. 

Szólj hozzá!

A Kézműves Magyar Csokoládé

2016/05/11. - írta: aperti

 

Nem is gondolnánk, hogy a kakaó őshazájában milyen fontos szerepe van a pillangóknak, ugyanis részben nekik köszönhetjük, hogy ehetünk csokoládét. Közép- amerikában bizonyos termőterületeken, ahol a kakaó babot termesztik, ezek a színpompás rovarok porozzák be a kakaó cserjék virágait. Áth-Horváth  Zsókától, a hazai kézműves csokoládéműhelyek elismert szakértőjétől tudjuk mindezt, aki elkalauzolt minket a hazai műhelyekbe és beavatott a műhelytitkokba. 

Tovább Szólj hozzá!

Bejutottunk tizennyolc gyorsétterembe!

2016/04/04. - írta: aperti

kfc_laurels.jpg

Váratlan felkérés érkezett hozzánk az év elején. A KFC és Pizza Hut étteremláncok itthoni vezetőségének és az őket médialejátszókkal ellátó szolgáltatónak annyira tetszettek a videóink, hogy felkértek minket, bocsássuk rendelkezésre azokat, ugyanis vetíteni szeretnék őket az éttermekben található kijelzőkön.

Jelenleg tizzennyolc éttermükben vagyunk láthatóak országszerte. Vélhetően egész évben láthatóak majd a filmek.

Köszönjük ezúton is a lehetőséget és az elismerést!

Címkék: KFC emlitesek
Szólj hozzá!