Videó csatorna magyar emberekről, kultúráról és hagyományokról.

Rejtett kreativitás

2018/04/27. - írta: aperti

Mittersisters: az első csináld magad (DIY) táskaműhely Budapest közepéről

Amikor megismerkedtünk Mitter Anna Rózával, nem sokat hallottunk a „bőrös” mesterség és az azt meghatározó divat mai kihívásairól. Mint kiderült, egyáltalán nem egyszerű pályakezdőként elindulni ebben a műfajban. Ha pedig a trendeket sem akarjuk követni, akkor szinte lehetetlenre vállalkozunk. Talán itt kezdett igazán izgalmassá válni Rozi története a számunkra.

Tervezőként úgy döntött, hogy nem a saját termékek által kikényszerített divatot próbál diktálni, hanem arra használja fel szakmai tudását, hogy laikusokat is megtanítson alkotni. Azért is nagyon érdekes ez a megközelítés, mert az egész divat- és reklámipar a komplexusokra épít. „Nem vagy elég jó valamiben, de ha…ettől még szebb/jobb/okosabb leszel." Mindenkinek ismerősek ezek a mondatok.

Rozi pont ennek az ellenkezőjére épít. Csoportos foglalkozásokon segít elsajátítani a szakmai alapokat, hogy aztán mindenki kifejezhesse a saját személyiségét egy elkészült tárgyban megtestesülve. Ezzel aztán valami olyasmit létrehozva, ami sokkal személyesebb, hiszen a táskához az alkotás élménye is társul. Mivel a táskák minőségi anyagokból készülnek kézzel, ezért sokkal tartósabbak is. Az élmény és az egyediség miatt nem tudnak „kimenni a divatból”. Ezzel egy környezettudatosabb szemléletre is sarkalja az ügyfeleit, ami a korunkat jellemző túlfogyasztást és túlnépesedést is figyelembe véve igazán inspiráló.

Zene: Fran Palermo - Yellow Man

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aperti.blog.hu/api/trackback/id/tr1413436973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása