Nem is gondolnánk, hogy a kakaó őshazájában milyen fontos szerepe van a pillangóknak, ugyanis részben nekik köszönhetjük, hogy ehetünk csokoládét. Közép- amerikában bizonyos termőterületeken, ahol a kakaó babot termesztik, ezek a színpompás rovarok porozzák be a kakaó cserjék virágait. Áth-Horváth Zsókától, a hazai kézműves csokoládéműhelyek elismert szakértőjétől tudjuk mindezt, aki elkalauzolt minket a hazai műhelyekbe és beavatott a műhelytitkokba.
Tőle tudjuk azt is, hogy a kakaóbab éppoly tájjellegzetességeket mutat, mint a szőlő és a belőle készült bor .
A kiváló alapanyagok mellett a csokoládéhoz társítható ízek kiválasztása szintúgy hasonlítható a borász mesterségéhez. A párhuzam azért sem véletlen, mert a jó borhoz hasonlóan a csokoládénak ugyanúgy van lecsengése, utóíze.
Zsóka missziója a hazai kézműves csokoládé népszerűsítése mellett a tudatos fogyasztás elősegítéséről is szól. Itthon kevéssé ismert tény, hogy a magyar kézműves csokoládé a legjobb úton halad a szélesebb nemzetközi elismerés felé, amit az is jelez, hogy évente hoznak el a rangos nemzetközi megmérettetésekről értékes díjakat a magyar csokoládémanufaktúrák.
Köszönjük a Rózsavölgyi a Bonbonier és a Zangio csokoládémanufaktúráknak, hogy teret engedtek műhelyükben a forgatásnak.
A filmet támogatta a TVEL orosz fűtőanyaggyártó vállalat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.